неделя, 19 юли 2015 г.

Оризов пудинг "A La Mande"

Оризовият пудинг A La Mande е традиционен коледен десерт в Дания. Приготвя се бързо и лесно и обичайно се сервира с черешово сладко. 

Източник: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=33599&sognavn=risalamande 

Необходими продукти:

  • 1 1/4 ч. ч. вода 
  • 1 ч. ч. ориз
  • 4 1/2 ч. ч. прясно мляко 
  • 1 ч. л. ванилия
  • 1 1/2 ч. ч. сладка готварска сметана 
  • 3 с. л. захар
  • 4 ч. л. бадемова есенция
  • 30 гр. нарязани бадеми

Начин на приготвяне:

Поставете водата в тенджера на котлона и изчакайте да заври. Добавете ориза в кипящата вода и бъркайте постоянно за около 2 минути. След което добавете прясното мляко и ванилията и оставете да заври като се бърка. Готви се на слаб огън около 35 минути. След като ориза е готов, махнете от огъня, добавете захарта и нарязаните бадеми и го оставете да се охлади. Разбийте готварската сметана добре и добавете бадемовата есенция. Добавете сметаната към изстиналият вече ориз и разбъркайте добре. Сервира се студено, гарнирано с черешово сладко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар