събота, 18 юли 2015 г.

Чийзкейк с портокалов топинг

Необходими продукти:

  • 75 гр. разтопено масло
  • 150 гр. натрошени на ситно бисквити
  • 350 гр. натурално крема сирене
  • 1/4 ч.ч брашно
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 с.л. ванилов екстракт
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 2/3 ч.ч. прясно краве мляко
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
  • 1 ч.л. ситно настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите на ситно и ги омесете с разтопеното масло. Намажете дъното и стените на 22-см форма за печене с олио и изсипете сместа. Притиснете добре бисквитената смес към дъното. Смесете брашното, заквасената сметана и ванилията в купа и оставете настрани. В голяма купа разбъркайте крема сиренето и захарта с дървена лъжица докато се получи хомогенна смес - 3 до 5 минути. След което добавете прясното мляко и разбъркайте отново. Добавяйте яйцата едно по едно, като се разбърква добре след всяко добавяне. Добавете лимоновата и портокаловата кора и сместа със заквасената сметана и разбъркайте добре всичко.  Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята до 175 градуса фурна. Пече се до получаване на златистa повърхност за около 1 час. Когато чийзкейка е готов, изключете фурната и го оставете да изстине във фурната за 3-4 часа. Това не позволява да се образуват пукнатини по повърхността на чийзкейка. Сервирайте изстиналият чийзкейк с портокалов топинг.


1 коментар: