събота, 18 юли 2015 г.

Морковена наслада

Много вкусен и лесен морковен кейк с крема сирене. Това е един класически и много популярен за скандинавската кухня сладкиш. Рецептата е за около 12 души.
Източник: http://www.arla.dk/opskrifter/gulerodskage/

Необходими про дукти:

  • 200 гр. краве масло
  • 200 гр. кафява захар
  • 3 яйца
  • 200 гр. брашно
  • 2 ч.л. канела
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 300 гр. ситно настъргани моркови
  • 75 гр. нарязани моркови
  • 90 гр. стафиди
  • 200 гр. натурално крема сирене 
  • 2 с.л. вода
  • 50 гр. пудра захар
  • 2 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
  • 2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото, кафявата захар и яйцата добре. Смесете брашното, канелата и бакпулвера заедно, след което ги добавете към сместа. Постепенно добавете разтопеното масло, настърганите моркови, нарязаните орехи и стафидите. Разбъркайте цялата смес добре и я изсипете в подмазана с олио форма с диаметър около 20 см. Пече се в умерена форма около 180 градуса за около час. 

За глазурата
Смесете крема сиренето, водата, пудрата захар и лимонова кора и сок и разбийте сместа много добре с миксер. Оставете кейка да изстине, след което го намажете с глазурата. По желание може да се поръси с натрошени орехи или бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар